קרפים במילוי כרישה ופטריות ברוטב פורציני ועירית



מאת : ד"ר רני פולק

מתאים במיוחד כמנה ראשונה בארוחת ראש השנה.

חומרים

חומרים (20 קרפים)
- 250 גר' קמח כוסמת
- 250 גר' קמח רגיל
- 5 ביצים
- קורט מלח
- 1,250 מ"ל מים (או חצי מהכמות חלב)
- 4 כפות שמן זית
חומרים  למילוי
- 400 גר' פטריות שמפניון
- 2 כרישה פרוסות
- מלח פלפל
- תימין
- 1 כף שמן זית
חומרים לרוטב
- חבילת פורצ'יני מיובשות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון
- 3 ביצלי שאלוט
- 5 כפות יין לבן


אופן הכנה
קרפ:
-
ערבבו את הקמחים וטרפו את הביצים
- הוסיפו את תערובת הקמחים לביצים תוך כדי ערבוב
- הוסיפו את המלח ואת מים לאט לאט ולבסוף את השמן
- תנו לרביחה לנוח כשעה
- טגנו במעט שמן אגוזים
מילוי
-
פרסו את הכרישה ואת הפטריות לפרוסות
- חממו במחבת את שמן הזית וטגנו בה את הכרישה עד לשקיפות
- הוסיפו את הפטריות ואת התימין בהתאם לטעם
רוטב
-
השרו את הפורטצ'יני במים רותחים ל 20 דקות
- קצצו את השאלוט ואת השמפיניון וטגנו קלות בשמן זית
- סחטו את הפורטצ'יני והוסיפו למחבת
- הוסיפו את היין הלבן ומעט ממי ההשריה של הפטריות
- תבלו במלח ופלפל והסמיכו עם קורנפלור.

בהצלחה

שנה טובה ומתוקה

 

 התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד ואינם מהווים המלצה כלשהי.